Tuesday, 5 December 2017

BISNES BARU-part 4

Assalammualaikum..
hai2 semua..
bertemu kembali setelah sekian lama menyepi..

kisah bisnes baru lagi yg aku ceburi pada bulan september lepas..
al-kisahnya bisnes yg diperkenalkan saudara ku ini telah pn aku terima beberapa tahun yg lalu dari sahabat sekolahku..
masa tu aku msih blum brminat lagi ingin mncube hinggalah baru2 diperkenalkan lagi dari makcik suamiku iaitu kak siti zaharah..entah bagaimana hati mula terpaut dgn bisnes ni..maybe telah melihat ramai kejayaan kenalan rapat menceburi bidang bisnes ni..
nak tau apa yg bisnes yg sngt HEBAT tu??

Inilah dia bisnes STG hari SHADIJAH HAI-O..
Hanya bermodalkan RM50 je..
kejenya mudah..hanya klik2 online guna hp je..
maklumlah ia bisnes marketing..jgn slh anggap plak..bukan skim cepat kaya tau..tapi ni skim cepat berkaya..hehe





Semua barang SHOM yg aku jual ni sngt berkualiti..yang bestnya bisnes ni ada sistem..ada ilmu & ada mentor yg akn membimbing kita..jd takdelah bt keje sorang2 kan...
benefit yang diberi pn bnyk spt..dapat harga ahli..dapat income tepi..dapat bonus setiap bulan..dapat kenaikkan pangkat..dpt tabung rumah..dpt tabung kereta..free melancong & dpt anugerah anak2 cemerlang dlm peljrn..peh!! meng syok sngt!!

Nak tau tak tahun ni je dah 2 kai SHOM masuk TV tau..TV3 & TV9..
Duta terbaru HAI-O tahun ARTIS FAZURA..
Banyak juga keluaran terbaru produk hai-o spt..





aku tak risau join bisnes ni sbb HAI-O dah bertamapak kat mlaysia ni selama 25 tahun..
Hai-O dah pun berkembang samapi singapura & brunei..
memng awesome lah!!
jadi sapa2 yg nak join sama jadi mcm akau jgk bolehlah terus pergi ke page FB.. HAI-O Bizline STG@bizstgmisstie..atau di fb rasmi Rahimah watie..ataupun di ig @rahimah_watie
Nak mudah lagi terus wssp ke 01127873157..

ok nmpknya smpi disini saja corentan ku..
moga kite berjumpa lagi..bye2..wsslm..











WARNA SEDONDON FAMILYKU 2017

ASSALAMMUALAIKUM..
salam sayang dariku utk semua pembaca blog ku..
harap semuanya sihat2 belaka hendaknya..


Cerita raya tahun ni ala kadar saja..maklumlah ekomoni tgh merundum skrg ni persiapan raya yg termampu saja..oleh tu aku dgn senang hatinya membuat baju raya sendiri utk en.suami & si anak lelakiku..nmpaknya hasil kerja tgn ku berhasil wlu baru mencube kali pertama..

Kali ni beraya di kampung halaman ibu bapaku..kami memilih tema berwarna hijau kebiruan..
perhiasan rumah spt langsir..karpet..tmpt letak kuih guna raya tahun lepas punye..jadi jimat disitu..
cume membeli sikit2 saja mana yg perlu..

Macam biasa lah setiap kali raya menziarahi sanak saudara..tapi bnyk jgk tak dpt pergi kerana tak dpt cuti raya bnyk..yg mana sempat je..
oklah aku up pic raya tahun ni ye..silalah lihat..hehe










Thursday, 8 June 2017

AKTIVITI RAMADHAN 2017

Assalammualaikum..
salam 13 ramadhan kite bertemu kembali setelah sekian lama menyepi..disebabkan kekangan masa yang terlalu padat membuat aku tersangatlah buzy..hehe
tap tup dah pun masuk bulan puasa..jadi korang puasa tak?harapnya terus istiqomah hingga syawal menjelma..

Banyak sungguh plan bulan puasa ni..salah satu nya projek buat KURTA untuk si suami & si anak teruna ku yang kecil izzul haq..sumber dari google je..sbb tak pernah buat..dah siap potong pun..tinggl nak hantar jahit tepi...harapnya kejadiannya elok..haha

Pastu plan nak buat kuih raya plak..al-maklumlah baru beli oven baru hasil dari free voucher RM200 company aku bagi..alhamdulillah..dapatlah kiranya aku membuat kek kesukaan anakku si ejul..
tak pasti lagi nak buat kuih raya apa..cume baru terlintas nak buat semperit susu..harap adalah masa aku nak buat..

Tahun ni memng tak jahit langsir sebabnya tahun lepas punya langsir masih elok digunakan..tak nak membazir..membazirkan amalan syaitoonnn..huhu

Setakat ni baju aku siap tempah 2 pasang,baju si ejul baru sempat beli sepasang & sehelai seluar jeans..ada lagi 3 pasang nak belikan untuknya..biar lebih sbb budak2 kan cepat berpeluh..kena sering tukar nnti bila gi beraya..kasut aku pun dah siap beli kat bpmall hanya RM39.90 sbb ada offer brand perrari..kelas gituu..yang penting selesa..ye tak..si ejul punya kasut tahun ni beli yag sandle je..RM35. senang & ringkas..klu ada bajet lebih baru beli kasut yang ada lampu2 tu..untuk si suamiku biar dia beli sendiri..haha..

oklah..nmpknya sampai disini dulu coretan ku..tunggu entry akan datang..bye2
SELAMAT BERPUASA ;)

Friday, 3 March 2017

BISNES-part 3(RT GLOW FOUNDATION)

Assalammualaikum..wb.t.

Bertemu kembali..setelah sekian lama menyepi..agak buzy sikit dgn kerja2 baru..hari ni 4/3/17 dah pun melangkau ke tahun yg baru..sejak 3 bulan ni mcm2 perkara dah jadi..
termasuk bisnes ketiga aku..

Pendekkan cerita..bisnes ketiga aku ni dah pun masuk barang2 makeup..mcm2 brand ada...yang tengah HOT skrg RT GLOW FOUNDATION..foundation HD super duper full coverrage..sama standard & power dgn foundation antarabangsa..kiranya menjadi kegilaan semua MUA malaysia..
jom lihat bagaimana rupa & testimoni yg menggunakan RT GLOW FOUNDATION ;)

















 comel loteh semua kan pakai RT ni..nak makeup jln2 boleh..nk bt makeup pengantin pun boleh sesngt..sebotol RT ni memang jimat sesngt2 uolls..picit sikit jek dah cukup..jgn pulak habiskan setengah botol konon nak lebih power smpi jadi hantu gomak..haha..

Jadi sesiapa yg nak dapatkan RT ni boleh ler wssp aku di talian 01127873157...
nak botol besar boleh..
nak yg trial harga mampu milik pun boleh..
pilihan di tangan anda..

Ok..nak cau dulu..nanti chit chat lagi..bye..
wassalam..

Monday, 14 November 2016

BISNES BARU part2

Assalammualaikum...
salam sejahtera...

Alhamdulillah berkesempatan menulis blog utk korang semua..
Di entry yg lepas aku ada crite pasal permulaan bisnes br aku kan..kali ni bisnes yg kedua plak nak crite..

Rangkaian produk dari WR EMPIRE..
Telah bertapak selama 2 tahun dlm industri online..produk berasaskan bahan semulajadi menjadi bualan hangat masa kini..
Penjagaan dari atas kepala hingga seluruh badan..bak kata org putih HEAD TO TOE.. 
kelas gitu..

Jom tgk apa yg best dgn produk2 dari WR EMPIRE..





<<<< Lotion serbaguna CSJ..>>>>












<<<<Syampoo PPH utk semua masalah rambut & kulit kepala..>>>>















<<<<Sabun badan SSBB utk segala masalah kulit>>>>


















<<<<CCO untuk masalah kulit wajah..>>>>












<<<<TCS sabun cuci muka..>>>>














<<<<MR utk sunblock & makeup base..>>>>










Jangan bimbang tau..semua produk WR EMPIRE ada sijil KKM..produk BIOSHOPPE bertapak di kedah..pastu aku agent sah WR EMPIRE..
jadi sesiapa yg berminat bleh terus wssp ke talian.. 0137533650..

ok..smpi sini dulu coretanku..moga bertemu kembali di sambungan entry akan dtg..
bye..bye..wsslam..