Saturday, 4 May 2013

NUTOX OXYFUSION(trail set)-EPISOD 1

HELLO2!! KWN2!!..Assalammualaikum..w.b.t :)

Dah cuti ke??sht??Petang2 ni aku tergerak hati lagi nk post cerita baru tentng PRODUK SKIN CARE..Sejak aku bercuti ari tu..kulit aku mak datok dah kusam gila sbb kena pancrn matahari yg kuat..mklumlh kulit aku memng sensitif skit..klu lama2 kt bwh pncrn mthri mulalh GELAP..

Nak tau..dh mcm2 produk aku guna setakat ni..mula2 dulu aku pki produk snow white,pastu x de kesan aku cube plak produk PON'S..oklh xde kesan pun..pastu..cube safi sari mentimun..ade kesan jadi cerah sedikit..pastu mula gatal pakai yg lain plak..mak aku desak suruh pki TOP GEL..bleh thn..tapi skrg dh x jumpe lg produk tu sbb made in thailand..teruskn usaha lagi cube pki OLAY..tp meng teruk kulit aku jadi berbelang mcm kuda belang..tukar lagi pakai CLEAN & CLEAR terus naik jerawat bnyk bertimbun.takut punye pasal aku pki safi balik..terus OK wlupun tetap oily..pencarian x tamat kat situ..try lagi BABY FACE..mula2 cntik muka ade pink2 wlupun skit mengelupas..lepas 2 buln muka naik blik jewat besar2..terus STOP..takut dh nk pki ade pengelupasan ni..

Try natasya plk..x ok jge..try pki SADIRA..memng ok tpi mahal sngt & bila stop muka jadi gelap blik..berbalik semula dgn SAFI..tapi kali ni SAFI BALQIS PERFECT 10..awal pengluaran ok bagus..bila dh campur mcm2 dlm Safi Balqis tu jdi x elok..terlalu berminyak..dahlah kulit aku bnyk minyak..jadilah mcm minyak nk goreng pisang tu..melekit & berkilat..CUMA 1 je yg ok skrg ni Safi punya TONER...tgk iklan tgh HOT GARNIEAR..aku try jgk..pada aku pencuci dia jek best bleh hilangkan minyak kat muka aku ni..jadi aku cri krim lain utk base & cube try RDZ KOSMETIK..bagus & cepat putih tetapi tetap brminyk jgk & bekas jerawat sush nk hilang..emmm penat dh..nak jaga muka punya pasal aku tetap usaha mncri yg sesuai lgi utk wajah.nasib baik muka aku x cepat kedut..heh..heh... ^^.

Aku mula terfikir nak try PRODUK  DERMAGIC SIMPLY SITI & NUTOX OXYFUSION sbb teruja tgk siti & fazura cntik gila2 kulit diaorg....jadi aku pun buat research tentng kedua2 produk ni..Kesimpulannya kedua2nya bagus..jadi mulah aku rasa confius & tertekan sedikit nk pilih mana satu..Akhirnya aku g WATSON'S & membelek2 kedua2 produk tu..Setelh brfikir panjng aku ambil keputusan ambik PRODUK NUTOX  sbb ia berpatutan & sesuai utk kulit sensitif mcm aku..

Aku cube trial mini pek Nutox..harga dalam RM15.90..aku x tau lagi mcm mn keberkesannya sbb lain org lain rasa..harap ianya sesuai & tidak mmberi kesan negatif pada kulit aku..Klu berjya mybe aku teruskn klu x aku cube DERMAGIC plak..hohoho~~~~
Sesiapa yg pernah guna tu kongsi2kn pendapat & pengalamn anda disini..
OK..MOGA BERTEMU LAGI DI EPISOD AKAN DATANG..STAY TUNE..CINCAU..BYE!!

2 comments:

Anonymous said...

mintak admin tlg post dan sebar komen aku ni ..

aku nak kongsi info dr rakan aku ni .. dulu rakan aku ni pernah kerja ngan company nutox ni nama tohtonku tak silap aku .. ni company milik cina pulau pinang ..

rakan aku ni melayu jugak .. dia kata kat tohtonku ni semua staff cina .. yg melayu cuma 2,3 org je semua staff kecik macam kerani , reception lah .. rakan aku ni masuk pangkat Exec .. tp rakan aku tahu pasal dok tohtonku ni ambik rakan aku pasal tohtonku masa tu nak pass sijil Halal Jakim ..

dorang ambik rakan aku bukan untuk kerja , tp untuk dpt sijil Halal je , pasal rakan aku tak diberi kerja .. staff semua cina je , cakap cina .. lepas tu banyak secret company dorang sorok ..

rakan aku pun tak lama sana .. tak tahan .. dia kata produk dorang banyak macam nutox , follow me , nanowhite , uberman ..mcm mcm lagi .. tp cap halal tu mcm tak boleh caya .. lg pun produk dorang semua buat kat malaysia tp kata formula dtg dr jepun ..TIPU !! mintak sapa sapa kerja ngan gomen tlg mintak siasat .. harap rakan rakan semua tak kira melayu cina india pandai pandai decide kalo nak beli produk tohtonku ..

harap ko semua yg baca tlg sebarkan .. jgn diperdayakan ..

wazwansuki said...

oh ye ke..klu mcm tu tok sahlah nk guna produk yg pelik2 skrg ni ye..cari yang BUMIPUTRA yg bt mcm D'HERBS ke..NOVELLS VCCSGE ke..DLL..Mcm saya skrg takut dah nk cube yg pelik2 tkut muke rosak..