Thursday, 8 June 2017

AKTIVITI RAMADHAN 2017

Assalammualaikum..
salam 13 ramadhan kite bertemu kembali setelah sekian lama menyepi..disebabkan kekangan masa yang terlalu padat membuat aku tersangatlah buzy..hehe
tap tup dah pun masuk bulan puasa..jadi korang puasa tak?harapnya terus istiqomah hingga syawal menjelma..

Banyak sungguh plan bulan puasa ni..salah satu nya projek buat KURTA untuk si suami & si anak teruna ku yang kecil izzul haq..sumber dari google je..sbb tak pernah buat..dah siap potong pun..tinggl nak hantar jahit tepi...harapnya kejadiannya elok..haha

Pastu plan nak buat kuih raya plak..al-maklumlah baru beli oven baru hasil dari free voucher RM200 company aku bagi..alhamdulillah..dapatlah kiranya aku membuat kek kesukaan anakku si ejul..
tak pasti lagi nak buat kuih raya apa..cume baru terlintas nak buat semperit susu..harap adalah masa aku nak buat..

Tahun ni memng tak jahit langsir sebabnya tahun lepas punya langsir masih elok digunakan..tak nak membazir..membazirkan amalan syaitoonnn..huhu

Setakat ni baju aku siap tempah 2 pasang,baju si ejul baru sempat beli sepasang & sehelai seluar jeans..ada lagi 3 pasang nak belikan untuknya..biar lebih sbb budak2 kan cepat berpeluh..kena sering tukar nnti bila gi beraya..kasut aku pun dah siap beli kat bpmall hanya RM39.90 sbb ada offer brand perrari..kelas gituu..yang penting selesa..ye tak..si ejul punya kasut tahun ni beli yag sandle je..RM35. senang & ringkas..klu ada bajet lebih baru beli kasut yang ada lampu2 tu..untuk si suamiku biar dia beli sendiri..haha..

oklah..nmpknya sampai disini dulu coretan ku..tunggu entry akan datang..bye2
SELAMAT BERPUASA ;)