Thursday, 16 May 2013

EPISOD KE-2 PRODUK NUTOX VS GINVERA GREEN TEA MARVEL GEL

SALAM..Hai kengkawan!! :) tgh berehat ke??Harp semua dlm mood ceria ari ni..

Masa yg telh ditunggu telah tiba Episod ke-2 tentng eksperimen aku terhadap produk skin care NUTOX..setelah seminggu aku mggunakannya didapti ianya langsung x sesuai pada kulit aku sbb ia terasa sedikit gatal,kulit aku jadi sngt kusam mcm brjemur di panas terik & mgeluarkan jerawat putih yg cair mula timbul..aagghhh....tensionnyer....!!!!!!

Seriusly..aku amat2 kecewa dgn produk ni..yeye jelah aku dah berangan2 nk cantik cun melecum mcm si FAZURA tu..last2 HAMPEH!!..Aku mulalah risau & buat carian google lagi..mcm2 ade smpi pening kepala aku dibuatnya....sehingga lah aku jln2 kat THE STORE aku mnjeling2 tmpat skin care wajah..mulalah promoter2 kat situ sibuk brtny itu ini..aku naik rimas..aku mulalah brlakon pusing2 kat situ..hahah :P degilkan aku???

Setelah puas round2 kat bhgian tu,aku mulalah mmbelek2 produk kat situ..dtglah satu promoter yg baik hati & senyum kat aku tnya apa yg dia bleh bantu..hah..mcm tulah aku nak..aku tylh mcm2 soalan tntng produk itu & ini..tentng produk ape yg brsesuaian pd kulit aku yg brminyk ni..dia pun menerangkan bhwa kulit aku memng x sesuai klu aku pki produk berasaskan sarang burung mcm NUTOX & bio essence tu..mcm pelembab safi perfect10 dll..jadi dia cadangkan produk berasaskn green tea sbb ianya diperbuat dari daun tea yg baik untuk kulit..dia ade jgk ckp mcm garnier juga sesuai sbb dia dri ekstrak lemon..tapi kena hati2 sbb x semua produk garnier yg sesuai untuk kulit berminyk..kena baca dulu keterangn dgn teliti & seelok2nya cari yg water base..

Produk garnier memng aku prnh cuba..aku hanya sukakn pencuci wajahnya sahaja sbb trbukti brkesn..Setelah brfikir panjng aku ambil keputusan mencuba GREEN TEA MARVEL JEL ni..




tgk 10 kebaikkn dlm MARVEL GEL.

MARVEL GEL GREEN TEA adalah produk pengelupasan yang sngat halus membuang kulit mati tanpa mencela kulit..sesuai untuk kegunaan harian..

Hah..pe lagi aku pun grab satu untuk merasai sendiri keberkesanannya..ternyata terbukti berkesan setelah 3 hari aku guna..muka aku bnyk keluar kulit mati tanpa rasa pedih atau gatal..kulit aku pun jadi sngt halus & sekata..x sangka ia sungguh menakjubkan..dulu klu nmpk bnda ni buat2 x pandang jek..tapi skrg aku rasa sngt2 teruja..harganya pun brpatutan..klu kwn2 nk merasainya sendiri cubalah..!!jgn brlenggah lagi..chewah!!

Saturday, 11 May 2013

PILIHANRAYA PRU-13

SALAM SEMUA MEMBER YANG DIINGATI & DIRINDUI SELALU..
Bagaimana dengan cuaca ari ini??cerah or hujn??mood pula bagaimn??ceria,sedih,gembira???

Jom teruskn membaca entry aku kali ni agak lambat sedikit aku nk post.hehe2..cerita berkisar tentang PILIHANRAYA..pilihan raya tahun ni adalah pilihanraya ke-2 buat aku..Dulu memng aku teruja sangat2 nk mngundi..tapi kini aku rs keliru & takut sngt2..x tau lah kenp..mybe mcm2 crita aku dgr yg x elok ataupun yg baik..tahun ni memng paling dahsyat...yelah ade yg sanggup brgaduh untk mmpertahankan party masing2..bukan tu saja sanggup bakar sana bakar sini untuk protes...emmmm..jgnlh begitu..kita kena ingat tujuan kita mngundi adalah utk kesejahteraan negara..jgnlah kita bertelagah sesama sndiri..sayanglah negara malaysia..sbb inilah satu2nya negara kita..

Di malaysia bermacam2 party yg wujud..antaranya seperti BN,PAS,DAP,PKR& party bebas..Tarikh yg telh ditetapkn mengundi ialah pada 5 mei 2013 jatuh pada hari ahad dari pukul 8.30 pagi hingga pada pkl 5 ptg..aku x ketinggalan sbb sudahpun ade tempat untuk mngundi iaitu di SEK.KEB.SERI BENGKAL..bagaiman dengn kwn2??dah daftar blum??dah layak mngundi ataupun tidak??haaa..jgn berlenggh lagi..pada yg belum brdaftar tu silalh daftar cepat2 ye..sbb 5 tahun lagi akan ada pilihanraya yg ke-4.

Sesiapapun bebas memilih party masing2..mcm aku..oppst!! rahsiaaaa..x bleh bgtau umum takut ada yg marah.. :P
aku tgk..bnyk bendera yg telah dipasang di setiap pelusuk bandar & desa membanjiri disekitar jalanraya..terasa amat meriah..mcm hari raya plak rasanya..Cara SPR kali ni amat berbeza iaitu mencalitkan dakwat kekal pada jari telunjuk disebelah supaya tiada pengundi "HANTU"..bukn hantu yg ade gigi taring tu yer..hahah...jom tgk gambar jari aku..
Amacam cantik tak..??klulah warna merah kan bagus..jadi mcm inai..hehe..

Nak tau fenomena selepas pilihanraya..rmi yg x puas hati & ramai yg redha dgn ketentuan keputusan yg diperolehi..smpilah ke hari ini bahang pilihanraya masih melanda..mcm aku persaan ade sedikit kecewa tapi aku OK je asalkn pentadbir yg akan memerintah nnti sedia menjalankan tanggungjawab dengan penuh ikhlas,dedikasi,amanah & cemerlang demi masa depan rakyat jelata.
JOM LAYAN VIDEO NI DULU...

Bestkan lagu ni..mcm nk msuk sekali dlm video tu..menarik & sungguh teruja sekali diri ini..lagi2 klu ade TOMOK yg nyanyi..CHEWAHH!!

Akhir kata, majulah diri untuk negara..apa kata kita layan gambar2 yg telah aku ambil sempena pilihanraya ini..bye2!!mmuuaahh!!







Saturday, 4 May 2013

NUTOX OXYFUSION(trail set)-EPISOD 1

HELLO2!! KWN2!!..Assalammualaikum..w.b.t :)

Dah cuti ke??sht??Petang2 ni aku tergerak hati lagi nk post cerita baru tentng PRODUK SKIN CARE..Sejak aku bercuti ari tu..kulit aku mak datok dah kusam gila sbb kena pancrn matahari yg kuat..mklumlh kulit aku memng sensitif skit..klu lama2 kt bwh pncrn mthri mulalh GELAP..

Nak tau..dh mcm2 produk aku guna setakat ni..mula2 dulu aku pki produk snow white,pastu x de kesan aku cube plak produk PON'S..oklh xde kesan pun..pastu..cube safi sari mentimun..ade kesan jadi cerah sedikit..pastu mula gatal pakai yg lain plak..mak aku desak suruh pki TOP GEL..bleh thn..tapi skrg dh x jumpe lg produk tu sbb made in thailand..teruskn usaha lagi cube pki OLAY..tp meng teruk kulit aku jadi berbelang mcm kuda belang..tukar lagi pakai CLEAN & CLEAR terus naik jerawat bnyk bertimbun.takut punye pasal aku pki safi balik..terus OK wlupun tetap oily..pencarian x tamat kat situ..try lagi BABY FACE..mula2 cntik muka ade pink2 wlupun skit mengelupas..lepas 2 buln muka naik blik jewat besar2..terus STOP..takut dh nk pki ade pengelupasan ni..

Try natasya plk..x ok jge..try pki SADIRA..memng ok tpi mahal sngt & bila stop muka jadi gelap blik..berbalik semula dgn SAFI..tapi kali ni SAFI BALQIS PERFECT 10..awal pengluaran ok bagus..bila dh campur mcm2 dlm Safi Balqis tu jdi x elok..terlalu berminyak..dahlah kulit aku bnyk minyak..jadilah mcm minyak nk goreng pisang tu..melekit & berkilat..CUMA 1 je yg ok skrg ni Safi punya TONER...tgk iklan tgh HOT GARNIEAR..aku try jgk..pada aku pencuci dia jek best bleh hilangkan minyak kat muka aku ni..jadi aku cri krim lain utk base & cube try RDZ KOSMETIK..bagus & cepat putih tetapi tetap brminyk jgk & bekas jerawat sush nk hilang..emmm penat dh..nak jaga muka punya pasal aku tetap usaha mncri yg sesuai lgi utk wajah.nasib baik muka aku x cepat kedut..heh..heh... ^^.

Aku mula terfikir nak try PRODUK  DERMAGIC SIMPLY SITI & NUTOX OXYFUSION sbb teruja tgk siti & fazura cntik gila2 kulit diaorg....jadi aku pun buat research tentng kedua2 produk ni..Kesimpulannya kedua2nya bagus..jadi mulah aku rasa confius & tertekan sedikit nk pilih mana satu..Akhirnya aku g WATSON'S & membelek2 kedua2 produk tu..Setelh brfikir panjng aku ambil keputusan ambik PRODUK NUTOX  sbb ia berpatutan & sesuai utk kulit sensitif mcm aku..

Aku cube trial mini pek Nutox..harga dalam RM15.90..aku x tau lagi mcm mn keberkesannya sbb lain org lain rasa..harap ianya sesuai & tidak mmberi kesan negatif pada kulit aku..Klu berjya mybe aku teruskn klu x aku cube DERMAGIC plak..hohoho~~~~
Sesiapa yg pernah guna tu kongsi2kn pendapat & pengalamn anda disini..
OK..MOGA BERTEMU LAGI DI EPISOD AKAN DATANG..STAY TUNE..CINCAU..BYE!!

Friday, 3 May 2013

PERCUTIAN 1 MEI 2013

Salam 1 malaysia..hai kwn2 semua..tgh wt pe tu..berangan ye..hehehe...nk tny..mcm mn percutian pada hari pekerja 1 mei haritu??seronok??tau kwn2 duk umah jek??mcm aku mesti x lepskn peluang brjln2 wktu cuti..haha...biasalah memng gatal jek kaki ni kn??

Oklah..cuti aritu aku plan nk g mandi manda..pikir punye pikir..last2 aku brcdang g ke melaka..lantas terfikir di benak fikirn nk g Wonderland Water Team Park..hahah..dgn x sbrnye aku pun packing brg2 bauju nk berenang..hehe..suspen jek..sebnrnyer aku mn pndi bereng..aku pun pegi dgn tunang tercinta..melalui tol yong peng masuk ke air keroh dgn hrga tol RM13.30..murahkn??klu x silap perjlnnn tnpa henti yakni tnpa singgah ke perhentian memakn masa selama sejam jek..


Lokasi wonderland terletak bersebelahan dengn taman buaya..Smpi jek di sana kami pun g lah tgk tiket..RM28 utk hari biasa & RM32 utk hari minngu & cuti umum..utk knk2 aku lupa plk brp hrga ..hehe..ramai betul org gi sn..kebnyakknyer org dari JOHOR..cayalah!!kat dlm mcm2 tau ade permainan..sewa BOYA plak RM20(SETELAH DIKEMBALIKN SEMUALA DPT MBLIK WANG RM5).Tunang aku naik gila bila nmpak gelongsor yg extream tu..alu dia pun beli jgk BOYA & paksa aku naik..arrrghhh!!memng takutlah..sbb aku x pernah pun naik gelongsor air yg tinggi tu..



Nak tau ape perasaan aku ms tu??menggigil aku nak naik..darah berderau..maklumlah aku ni x pandai berenang..pastu gayat..bile turun jek gelongsor tu aku rasa BETUL2 MCM NAK TERCAMPAK!!haha..peh!!memng SERAM..tapi mengujakan..brkali2 jgklah tunang aku ajak naik..aku layankn jek wlupun dada aku DAK DUP DAK DUP..

Setelah penat bermain air..perut pun tersa lapar..lalu beli nasi ayam merah & nasi fish sweet sour kat gerai yg disediakan..mcm2 jgk menu yg ade..mcm nk makan semua..ade burger..mknn barat..nasi lemak..mee goreng..fun fried dll..siap dpt buah apple lg..Lepas mkn sambung lagi mndi kat laut buatan sambil tgk badut2 comel menari..



Pkl 4 aku dh mula bersiap nk balik..jadi sebelum balik fotoshoot lagi...percutiaan kali ni memng mengembirakan..sesuai buat family yg ada anak2..jom tgk fotoshoot kami yg x berp nk cntik ni..ngeee ^^