Thursday, 10 April 2014

KEPUTUSAN YANG MENDEBAR..

SALAM..hrp kwn2 semua sht2 semuanya ye..
aku nak post entry yang korg semua pasti tertanya2,,,jeng..jeng..Sebenarnya selepas sebulan je kwin aku rasa mcm nak cepat dpt baby..tapi bila dah tunggu2 masih lagi PMS..Rasa tension gak..yelah umur aku dh masuk 30 series..hehe..bila penantian mnjadi kekecewaan aku jadi rs malas plk nak pikir tarikh period..

Dengan senang riang ria aku cm biasalah kadg2 mcn kanak skit suke terkinja2 joget layan adik aku..mkan x tentu hala..hari2 mkn jajan wlupun aku x brp nak mint sngt..klu setakat kek cheese leleh tu jgn crite lah hari2 beli kat pasarya..x mkn nasi pn x pe..maggi pun aku sebat..air bergas pn aku bedal..

setelah 2 bulan aku rasa tetiba badan aku kat bahagian perut rasa semakin penuh..mulalah risau x hingat..tungu punya tunggu period pn x datang2..aku pn mula syak sesuatu..betul ke aku nak pregnnt ni??tapi hairan nape aku x de mabuk2 atau muntah pun??

Satu hari akhir bulan aku ajak husband g beli pregnant test kat guardians..aku beli yang murah je..bila blik fikir nak test esok pagi..tapi perasaan menguasai diri pakdsa aku test mlm tu jgk..hati mula berdebar2 x tau nak ckp aper..blurrr je..TETIBAAA.....
TAARAAA...keputusan pregnnt test aku positif..aku mulalah menangis x henti gembira+takut..terus ckp kat husband & dia pn nangis gak & melonjak kegirangan..hehe..

pastu tetiba aku plak rasa konfius..ye ke ni??ke memng alat ni rosak??tanpa mmbuang masa keesokkn harinya aku g jumpa doktor..dan sekali lagi keputusan amat memberangsangkan...POSITIF...
Syukur tak terhingga ke hadrat illahi kerana akhirnya ku berjaya mnjadi seorng IBU..
Harapan aku agar aku sihat serta dipermudahkan hingga waktu bersalin nnti..AMIN..
INILAH HADIAH HARIJADI UNTUK SUAMIKU..

Wednesday, 9 April 2014

HONEYMOON PART 3




salam semua..bertemu kembali kita di entry yg last honeymoon ku..
kawan2 nak tahu tak mana lokasi terakhir aku berhoneymoon??hehe..destinasinya ialah AIR TERJUN KOTA TINGGI..pasti ramai yang telah pergi ke sana..tpi pn prnh gak g tapi masa tu tahun 1998..dah lama sangat..

AIR TERJUN KOTA TINGGI memang dah banyak jauh bezanya sekarang..dulu masa pegi masih cm huran..banyak batu2..tapi skrg dah ada kolam renang,chalet,restaurant,wet wolrd dll lagi..

Perjalanan aku dari melaka ke sana memakan masa selama 2 jam..hehe..nasib lalu highway..
sesampai je aku kat sna aku& husband cepat2 tempah bilik chalet..maklumlah mas aku g tu waktu puncak percutian raya cina..semua full boking nasib ygutk single sederhana tiada Tv tua ada kosong..harga bilik RM220..huh..memng dahsyatkan harganya.klu hari biasa hanya rm180..pakej diberikan termasuk srapan pagi..

Lepas check in apa lagi..kitaorg bergegas x sbar nak mndi air terjun yang sejuk walaupun aku x pandai berenag..huhu..paling terasa best sangat saat mandi di kolam renang & santai pada waktu mlm..romantik sngat..hehe..









HONEYMOON PART 2

salam ulloss..

agak terlambat jgk entry ni aku nak kongsikan..trip kedua aku ke PANTAI PUTERI MELAKA..
first time jgk ni sbnrnya g sn..main redah je tu..sblum g ada gak wat reserch kat internet,,tgk mcm menarik..tapi rupe2nya kat sana memng menarik sesngat..pantai yang sangat cantik..ombak yang tenang..memukau sesiapa saja yang datang...



ramai orng yang pergi berkelah bersama keluar & rakan2..pelbagai jualan di sisir pantai memikat hati...yang menariknya ada cara pantai sprti BANANA BOAT,BOLA TAMPAR PANTAI,PERTANDINGAN BAND KARAOKE BERKUMPULAN...dan macam2 lagi..


sebelah malam pula ada pertunjukkn konsert artis jemputan rockers..memng layanlah..petikkan gitar dari adik2 yang bertanding amat mengasyikkan...beraneka jualan makanan juga x kurang hebatnya..siapa yang pergi kat sana memng seronoklah..semalaman aku & husband menikmati keindahan alam & merakam memori indah di sana..penginapan sehari semalam disana tidak dapat aku lupakan